Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasty

Pasta z pieczeni z majonezem

Składniki: 25 dkg pieczeni/ schab, karkówka, pierś z kurczaka/ 2-3 łyżki majonezu 10 dkg ostrego żółtego sera 2-3 dkg ugotowanego selera sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczone mięso, seler i ulubiony ostry żółty ser zemleć w maszynce. W salaterce rozetrzeć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić.

Pasta śledziowa z jajkiem

Składniki: 25 dkg matiasów żółtko z ugotowanego na twardo jajka 7 dkg masła 15 dkg białego sera Sposób przyrządzenia: Płaty śledziowe wymoczyć, osączyć na sicie, zemleć w maszynce z serem i żółtkiem. Zmieloną masę rozetrzeć z masłem. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać do pieczywa.