Składniki: 150 g twarogu ćwierć szkl. śmietanki 4 łyżki galaretki porzeczkowej 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy łyżeczka miodu sól szczypta pieprz Sposób wykonania: Do twarożku dodać galaretkę, śmietankę oraz chrzan. Całość dokładnie zmiksować. Gdy wszystkie składniki się połączą dodać jeszcze miód, sok i skórkę z…
Tag: pasta
Listy
Pasta z sera, pomidorów i szczypiorku
by Dagmara • • 0 Comments
Składniki: 3 pomidory 8 dag oliwek 1 pęczek szczypiorku 4 plasterki sera 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory i ser drobno pokroić, oliwki i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta z tuńczyka z pomidorem
by Alina Staszek • • 0 Comments
Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta śledziowa z szynką Emilki
by Emilia Sitnik • • 0 Comments
Składniki: filet śledziowy 15 dkg tłuszczu zgotowanej szynki 1 mała cebula pieprz Sposób przyrządzenia: Śledzia wymoczyć, osączyć na papierowym ręczniku, cebulę drobniutko posiekać. Tłuszcz z szynki zemleć przez maszynkę. Wszystkie składniki dokładnie rozetrzeć doprawić do smaku pieprzem, masę schłodzić .Podawać do smarowania chleba, do ziemniaków lub użyć do kanapek.
Listy
Pasta z bryndzy po góralsku
by Donata Zoń • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg bryndzy ½ szklanki posiekanego szczypiorku 4 ugotowane na twardo jajka 4 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zieleninę i jajka drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bryndzę pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z białym pieczywem lub krakersami.