Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta porzeczkowo-twarogowa

Składniki: 150 g twarogu ćwierć szkl. śmietanki 4 łyżki galaretki porzeczkowej 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy łyżeczka miodu sól szczypta pieprz Sposób wykonania: Do twarożku dodać galaretkę, śmietankę oraz chrzan. Całość dokładnie zmiksować. Gdy wszystkie składniki się połączą dodać jeszcze miód,  sok i skórkę z…

Pasta śledziowa z szynką Emilki

Składniki: filet śledziowy 15 dkg tłuszczu zgotowanej szynki 1 mała cebula pieprz Sposób przyrządzenia: Śledzia wymoczyć, osączyć na papierowym ręczniku, cebulę drobniutko posiekać. Tłuszcz z szynki zemleć przez maszynkę. Wszystkie składniki dokładnie rozetrzeć doprawić do smaku pieprzem, masę schłodzić .Podawać do smarowania chleba, do ziemniaków lub użyć do kanapek.

Pasta z bryndzy po góralsku

Składniki: 20 dkg bryndzy ½ szklanki posiekanego szczypiorku 4 ugotowane na twardo jajka 4 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zieleninę i jajka drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bryndzę pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z białym pieczywem lub krakersami.