Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pasta

Pasta z makreli z jabłkiem Iwony

Składniki: 1 obrana z ości makrela 10 dkg masła 1 duże starte  jabłko 1 cebula sól do smaku Sposób przyrządzenia: Obraną z ości rybę  drobniutko posiekać, utrzeć z masłem. Do dokładnie utartej masy dodać starte jabłko i posiekaną drobniutko cebulę, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.

Pasta z serem bryndza z natką pietruszki Iwony

Składniki: 10 dkg sera bryndza 2 dkg masła 1 średnia cebula ½ szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć w miseczce , dodać bryndzę i jeszcze raz dokładnie utrzeć na jednolitą masę, dodać posiekaną  drobniutko w kosteczkę cebulę i połączyć z posiekaną natką  pietruszki , doprawić do smaku szczyptą mielonej papryki.…

Pasta jajeczna Zygmunta

Składniki: 6 jajek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo w wodzie ze szczyptą soli. Następnie je odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek również posiekać i dodać do jajek. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Pasta kawiorowa

Składniki: 8 dag masła 3 dag oliwek 2 dag kawioru 2 łyżki soku z cytryny sól Sposób wykonania; Masło dokładnie utrzeć na puch. Następnie dodać  pokrojone oliwki. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Na sam koniec delikatnie wmieszać kawior.