Składniki:
- 1 kg malin, jagód, jeżyn
- 1 kg cukru żelującego
Składniki: 1 szkl mleka łyżka masła ¼ łyżeczki soli 2/3 szkl błyskawicznej kaszki kuskus ½ szkl waniliowego jogurtu 2 łyzki cukru ½ szkl leśnych owoców Sposób wykonania: Do rondelka wlać mleko. Dodać do niego masło oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Wówczas dodać kuskus i pod przykryciem odstawić na 5 minut. Po tym czasie całość…
Składniki: 3 szkl. owoców leśnych ½ szkl. cukru 4 łyżeczki żelatyny sok z 1 cytryny 3 szkl. wody bita śmietana Sposób wykonania: 1 ½ szkl. wody zagotować z dodatkiem cukru i soku z cytryny po czym dodać żelatynę namoczoną w ½ szkl. wody, zmiksowane owoce orz resztę wody. Całość dokładnie wymieszać i dodać do pucharków,…
Składniki: 50 dag malin 25 dag porzeczek czarnych 25 dag porzeczek czerwonych sok z 1 cytryny 30 dag cukru Do przybrania: ulubione owoce jagodowe starta skórka z 1 cytryny 8 dag brązowego cukru Sposób wykonania: Owoce umyć i zmiksować po czym dodać cukier oraz sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksować. Powstałą masę przelać…
Składniki: jerzyny 2 szklanki jagody czarne 2 szklanki poziomki 2 szklanki cukier 2 szklanki Sposób przyrządzenia: Owoce należy umyć na sitku pod bieżącą wodą, następnie odsączyć i przełożyć do garnka. W garnku należy zasypać je cukrem, gotować na małym ogniu przez około pół godziny, do jakiś czas mieszając. Gorące owoce należy przekładać do wyparzonych słoików…