Składniki: 2 banany łyżka płatków migdałowych pół łyżki masła łyżka miodu szczypta słodkiej papryki Sposób wykonania: Obrać banany, przekroić je wzdłuż. Migdały zrumienić na suchej patelni, ostudzić. Masło z miodem podgrzać na patelni, włożyć połówki bananów, podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Na talerzykach ułożyć po dwie połówki bananów, posypać je migdałami i oprószyć…
Tag: owoc
Listy
Pasta z sera pleśniowego i ananasa
by Krzysztof Biskupski • • 0 Comments
Listy
Kruszon z tonikiem
by Konrad Radziejewski • • 0 Comments
Składniki 30 dag truskawek 5 moreli 5 brzoskwiń sok z 4 cytryn szklanka soku pomarańczowego 80 ml syropu cukrowego butelka (0,7 l) toniku półtora litra wody mineralnej lód Sposób wykonania: Owoce pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić do wazy. Następnie dodać sok z cytryny i pomarańczy oraz syrop cukrowy. Wstawić do lodówki na 2…
Listy
Napój pełen owoców
by Karol Szczeciński • • 0 Comments
Składniki po ćwierć szklanki soku z gruszek, moreli, kiwi, pomarańczy, plasterki kiwi mała gruszka konserwowa plasterek nie obranej pomarańczy kostki lodu Sposób wykonania: Soki owocowe wymieszać ze sobą po czym przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Dodać jeszcze kawałek gruszki a szklankę udekorować plasterkiem kiwi i pomarańczy.
Listy
Ser pleśniowy z awokado
by Izabela Grajewska • • 0 Comments
Składniki: 125 g sera pleśniowego 4 łyżki kwaśnej śmietany awocado 2 dymki marynowane papryczki chili Sposób wykonania: Ser pleśniowy pokroić po czym dodać do niego śmietanę, pokrojony miąższ awokado, posiekaną cebulę i chili. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.