Składniki:
- 4 jabłka
- sok z cytryny
- łyżka cynamonu
- 1/2 kostki masła
- 1 1/2 szklanki mąki
- 2 żółtka
- 3 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
Składniki: 2 awokado puszka brzoskiwń kilka filecików anchois cytryna 2 łyżki majonezu natka pietruszki Sposób wykonania; Obrane awokado pokroić w kostkę. Następnie brzoskiwnię odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki a fileciki na mniejsze kawałki. Wszytskie skałdniki dokałdnie ze sobą wymieszać. Całośc skropić majonezem i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietrsuzki.
Składniki: 300 g śmietany 22% cebula 2 winne jabłka tarty chrzan ze słoiczka pieprz sól sok z cytryny Sposób wykonania: Cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce. Dodać je do śmietany razem z chrzanem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 4 gruszki sok z cytryny łyżka cynamonu 1/2 kostki masła 1 1/2 szklanki mąki 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Sposób wykonania; Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier puder oraz sól. Całośc dokałdnie wyrobić. Powstałe ciasto wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepić ciastem formę…
Składniki: 4 plastry wątróbki 3 łyżki masła 16 białych winogron sól pietrsuzka pieprz Sposób wykonania; Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym smażyć je na rozgzranym maśle około 3 minut. Po tm czasie oprószyć je solą oraz pieprzem. Dodać winogorna przekrojone na połówki, wymieszać i od razu wyjąć na talerz. Przed podaniem posypać posiekaną natką…