Składniki: 3 jabłka 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 3/4 l mleka cukier Sposób wykonania: Gruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie zalać je mlekiem i dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku cukrem waniliowym. Przed podaniem posypać zmielonymi orzechami.
Tag: orzechy
Listy
Sos orzechowy z bazylią
by Tomek Baranek • • 0 Comments
Listy
Orzechowy sorbet Uli
by Ula • • 0 Comments
Składniki: ½ kubka zmielonych orzechów 2 ½ kubka mleka 2 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Mleko, cukier oraz orzechów wymieszać ze sobą. Następnie przelać do wysokich szklanek.
Listy
Napój z pistacjami
by Krystyna Skotarczak • • 0 Comments
Składniki: 300 ml kubka naturalnego jogurtu 1 łyżeczka cukru 1 ¼ kubka wody 2 łyżki przecieru z truskawek 1 łyżeczka pokruszonych pistacji Sposób wykonania: Jogurt ubić trzepaczką aby stał się uszyty, wówczas dodać cukier. Nie przerywając ubijania wlewać stopniowo wodę oraz przecier owocowy. Ubijać jeszcze 2 minuty i przelać do szklanek. Przed podaniem posypać pistacjami.
Listy
Koktajl z brzoskwiniami i orzechami
by Julia Oleszczak • • 0 Comments
Składniki: 100 g brzoskwiń z puszki 1 ½ szkl. jogurtu 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki po czym razem z jogurtem dokładnie ze sobą zmiksować. Następnie doprawić do smaku miodem a na sam koniec wmieszać orzechy. Przelać do szklanek.