Składniki: 200 g śmietany o wysokiej zawartości tłuszczu 1 op. cukru waniliowego drobno pokruszone orzeszki Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego. Następnie dodać posiekane migdały i całość delikatnie wymieszać. Udekorować filiżankę kawy przed podaniem.
Tag: orzechy
Listy
Sos z orzechami i cebulką
by Klaudia Piekarska • • 0 Comments
Składniki: oliwa sok z cytryny 1 dymka 5 posiekanych orzechów sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sałatka z buraków i śliwek
by Joanna Żukowska • • 0 Comments
Składniki: 600 g małych buraków 200 g suszonych śliwek 100 g orzechów włoskich 300 ml majonezu 2 ząbki czosnku sól sok z cytryny Sposób wykonania: Buraki zalać woda i gotować około2 godzin po czym je odcedzić i obrać a gdy ostygną zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie śliwki sparzyć wrzątkiem i dodać do buraków…
Listy
Sałatka z papryki, sera i jabłek
by Kasia Grzybowska • • 0 Comments
Składniki: 250 g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 jabłko 40 g orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Ser pokroić w kostkę, papryki w paski a oborane jabłka na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze posiekane orzechy. Następnie majonez…