Składniki:
- 40 dkg kapusty
- 5 dkg rodzynków
- 5 dkg orzechów
- 5 dkg fig
- 3 łyżki oleju sojowego
- sok z cytryny
- sól
- cukier i pieprz do smaku
Składniki: kalafior orzechy włoskie sos: 2 łyżeczki musztardy francuskiej łyżeczka winegret oliwa pieprz 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki, które ugotować w osolonej wodzie. Następne je odcedzić i posypać posiekanymi orzechami. Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
Składniki: 1/2 małej główki kapusty włoskiej 1/2 małej główki kapusty czerwonej 100 g łuskanych orzechów włoskich 1 jabłko 2 pomarańcze sok z cytryny łyżeczka łagodnej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, obrane jabłko pokroić w kostkę a pomarańcze podzielić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, musztardą, solą…
Składniki: 1 kalarepka 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki prażonych orzechów 1 ząbek czosnku 3 liście sałaty sok z cytryny 2 łyżki oleju sól cukier natka pietruszki Sposób wykonania: Kalarepę zetrzeć na tarce, rzodkiewki pokroić na plasterki, czosnek posiekać a sałatę porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie sok z cytryny wymieszać z…
Składniki: pęczek włoszczyzny 1/4 główki kapusty filiżanka orzechów włoskich 1/2 filiżanki majonezu zielenina sól, pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki, kapustę poszatkować a orzechy posiekać. Całość polać majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać posiekaną zieleniną.