Składniki: garść orzechów piniowych garść orzechów włoskich 2 łyżki masła 2 główki czerwonej cykorii 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania: Posiekane orzechy włoskie i piniowe zarumienić na suchej patelni po czym dodać do nich masło oraz cykorię pokrojoną w paski. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu. Na koniec doprawić…
Tag: orzechy
Listy
Makaron z orzechowym sosem
by Sylwia Latos • • 0 Comments
Listy
Sałatka z cykorii, gruszki i sera pleśniowego
by Magda Stec • • 0 Comments
Składniki: 3 cykorie 3 garście mieszanych sałat 5 dag twardego sera (najlepiej owczego) 2 gruszki 6 dag orzechów włoskich 3 łyżki czerwonego octu winnego 4 łyżki oliwy cukier sól pieprz Sposób wykonania: Cykorię pokroić na paseczki. Sałaty porwać na mniejsze kawałki. Następnie ser i obraną gruszkę pokroić w kostkę a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać…
Listy
Mandraynki na deser
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 6 mandarynek łyżeczka miodu łyżeczka winaiku łyżeczka zmilonych orzechów esencja wnailiowa ½ szkl soku pomarańczowego Sposób wykonania: Miód wymieszać z winiakiem. Następnie dodać sok pomarańczowy oraz posiekane orzechy. Doprawić do smku esencją waniliową. Mandraynki obrać i podzielić na cząsteczki. Przełozyć je do pucharków i polać sosem.