Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: orzechy włoskie

Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

Składniki: • 1/2 kapusty pekińskiej (35 dag) • 30 dag truskawek • 3 łyżki łuskanych orzechów włoskich lub ziemnych ( nie solonych) uprażonych na patelni • sos: 1 szklanka jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka miodu • 1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry • sól Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, poszatkować, posolić, odstawić na 20…

Faszerowany filet z indyka Darka*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia:…

Tort orzechowy

Przepis Hanki, ciotki  Maryśki. Oryginalny! Przepyszny!

Składniki:

• 20 dkg włoskich mielonych orzechów,
• 3 garście tartej bułki,
• 10-12 jaj,
• pół kg gotowanych ziemniaków,
• 40 dkg cukru, skórka z dużej cytryny,
• wanilia.