Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: orzechy laskowe

Kawa z prażonymi orzechami laskowymi

Składniki: 10 dkg dobrej kawy ziarnistej 3 dkg łuskanych orzechów laskowych aromat pomarańczowy cukier Sposób przyrządzenia: Orzechy wyprażyć przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C. Wyprażone orzechy posiekać nożem i zmielić razem z kawą w młynku. Kawę zaparzamy mocną, po przelaniu do filiżanek dosmaczamy aromatem pomarańczowym i cukrem.

Śliwki nadziewane masą orzechową

Składniki: 1 kg. śliwek suszonych 1 szklanka  skórki pomarańczowej 20 dag. orzechów laskowych szklanka  śmietanki 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Skórkę pomarańczową ugotować w cukrze. Umyć i wymoczyć śliwki, wydrylować. Łuskane orzechy posiekać. Skórkę pomarańczową posiekać i wymieszać z orzechami. Masą nadziać śliwki, ułożyć w misce i zalać śmietanką ubitą z cukrem pudrem. Przepis na…

Indyk wędzony i sałatka orzechowa

Składniki: 3 szkl. pokrojonej wędzonej piersi indyka ½ szkl. uprażonych orzechów laskowych 1 szkl. pokrojonego selera ½ szkl. winogron zielonych ½ szkl. winogron czerwonych ½ szkl. majonezu ¼  szkl. jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki imbiru 1/8 łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania: Do piersi indyka dodać połowę orzechów, seler…

Likier orzechowy

Składniki: 15 laskowych orzechów 2 szkl. wódki cynamon goździki 2 szkl. syropu(cukier i woda w proprcjach1:2) Sposób wykonania: Orzechy włożyć ć do butelek posypując cynamonem i goździkami. Zalać je wódką i odstawić na 3 tygodnie w ciepłe miejsce. Po tym czasie przecedzić, wymieszać z syropem i ponownie przelać do butelek.