Składniki: płat ciasta Filo orzechy włoskie, i migdałowe (opalone) miód wielo kwiatowy masło (roztopione). Sposób przyrządzenia: Mielimy lub siekamy orzechy, ale nie za drobno, dodajemy miód tylko do tej pory jak orzechy zrobią się lekko słodkie, jak przesadzimy to podczas pieczenia nadzienie nam stwardnieje i będzie nie do zjedzenia. Tak powstałą masę zawijamy w posmarowany…
Tag: orzechowe
Ciasta
Ciasto orzechowe z pistacjami
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 15 dag miękkiego masła, 1 i 1/4 szklanki cukru, 4 jajka, 1 i 3/4 szklanki mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka otarta z jednej pomarańczy, 5 dag mielonych orzechów laskowych, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka posiekanych pistacji, tłuszcz do wysmarowania formy. Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć z 7 łyżkami cukru na jednolitą, kremową…