Składniki: 50 dkg młodej brukselki 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowca sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą o osuszoną brukselkę pokroić wzdłuż na połowę lub jeśli są większe na ćwiartki. Rozgrzać w dużej patelni oliwę i masło, dodać brukselkę, smażyć mieszając 5 minut. Dodać przyprawy, przełożyć do salaterki. Przed…
Tag: oliwa
Listy
Oliwa pikantna
by Kasia Olech • • 0 Comments
Listy
Oliwa słodka
by Kasia Olech • • 0 Comments
Listy
Oliwa sezamowa
by Kasia Olech • • 0 Comments
Składniki: ½ l oliwy z oliwek ½ szkl sezamu Sposób wykonania: Do oliwy z oliwek wsypać ziarna sezamu. Całość przelać do butelki i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić oliwę i znowu przelać do butelki. Przechowywać w ciemnym miejscu.