Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu sól sok z cytryny Sposób wykonania: Tuńczyk razem z majonezem zmiksować. Następnie dodać drobno pokrojonego ogórka. Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Tag: ogórek
Listy
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem
by Ryszard Dąbrowski • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 1 ogórek konserwowy 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Dodać do niego drobno pokrojonego ogórka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sałatka makaronowa z kukurydzą
by Kinga Skoneczna • • 0 Comments
Składniki: 250 g makaronu sól puszka kukurydzy 3 ogórki kiszone 4 łyżki jogurtu 4 łyżki śmietany 1 łyżka chrzanu pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, ogórka pokroić w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy. Następnie wszystkie składniki wymieszać. Jogurt wymieszać ze śmietana i chrzanem, doprawić do smaku pieprzem i polać sałatkę. Całość…
Listy
Sałatka Marzeny
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 2 ząbki czosnku 1 ogórek łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie: Liście kapusty myjemy, osuszamy i kroimy. Czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy. Ogórek po umyciu kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jogurt, mieszamy, przyprawiamy do smaku i gotowe. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad