Składniki: 1 kg filet z łososia sok z cytryny sól, biały pieprz 2 pomidory zielenina do przybrania Farsz szpinakowy: 50 dkg mrożonego szpinaku 5 dkg orzechów nerkowca 2 ząbki czosnku oliwa 2 3 żółtka jaj sól, biały pieprz Sposób przygotowania: Filet z łososia dokładnie oczyścić z resztek ości, umyć, osuszyć. Bardzo ostrym nożem ostrożnie przeciąć…
Tag: norweski
Łosoś
Łosoś z rusztu lub patelni.
by Romek • • 3 komentarze
Łosoś
Czosnkowy łosoś norweski.
by Romek • • 2 komentarze
Skład: 50dkg filetów z łososia 1 cebula czosnek wg uznania śmietaną bulion drobiowy mąka oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, panierować w mące u usmażyć na złoty kolor. Odstawić i utrzymywać w cieple. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w kostkę cebulę i czosnek, dodać śmietanę, przyprawić. Sos…
Łosoś
Łosoś norweski w papilotach
by tinca • • 0 Comments
Skład: łosoś sól, pieprz masło natka pietruszki cytryna Sposób przyrządzenia: Filety łososia położyć na dużym kawałku folii aluminiowej, przyprawić, posmarować roztopionym masłem, dodać natkę i plasterek cytryny.. Szczelnie zawinąć w folię i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. ok. 25-30 min. Przed podaniem polać roztopionym masłem.