Składniki:
- 1 l maślanki
- 250 g mieszanych owoców
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki śmietanki
- 3 łyżki posiekanych ziół
- 3 łyżki soku pomidorowego
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka chrzanu
Składniki: 1 pomarańcza 1 grejpfrut ¼ melona 1 banan 1 szczypta cynamonu 1 szczypta startej gałki muszkatołowej 1 gałązka melisy Sposób wykonania: Z pomarańcza i grejpfruta wycisnąć sok a obranego banana i melona pokroić na mniejsze kawałki. Razem wymieszać i dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku cynamonem oraz gałką muszkatołową. Udekorować listkami melisy.
Składniki: 1 l soku pomidorowego 2 pomarańcze 2 limonki 1 cebula 1 1/2 łyżeczek soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki cukru kilka kropel tabasco kostki lodu Sposób wykonania: Sok pomidorowy wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy i limonki. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz, cukier oraz tabasco. Dokładnie wymieszać. Na koniec wrzucić kostki lodu.
Składniki: 400 ml kakao 400 ml mleka kokosowego 4 żółtka jajek 500 ml lodów czekoladowych 4 łyżeczki wiórków kokosowych 4 łyżeczki kakao w proszku Sposób wykonania: Do shakera wlać mleko kokosowe. Dodać kakao oraz żółtka. Całość dokładnie wymieszać i przelać do pucharków z lodami. Posypać wiórkami koksowymi i kakao.
Składniki: 40 ml soku ananasowego 30 ml soku z papai 20 ml soku pomarańczowego 10 ml soku z limonki kruszony lód woda mineralna ½ plaster ananasa Sposób wykonania: Wszystkie soki wymieszać ze sobą. Wrzucić kruszony lód. Uzupełnić woda mineralną. Udekorować kawałkiem ananasa.