Składniki: główka kapusty 2 pomidory po pół pęczka koperku i grubego szczypioru cebula 2ogórki małosolne kilka rzodkiewek po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki ząbek czosnku 3 łyżki oliwy pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidory pokroić na cząstki a cebulę posiekać. Następnie ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki, zielenię posiekać a paprykę pokroić w…
Tag: na każdą okazję
Listy
Sałatka z ogórków, rzodkiewek i szczypiorku
by Julia Pudło • • 0 Comments
Składniki: 3 ogórki węże 3-4 pęczki rzodkiewek 2 pęczki szczypiorku 2 szklanki śmietany 18% cukier sól pieprz Sposób wykonania: Obrane ogórki i rzodkiewki pokroić na plasterki a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Listy
Sałatka z sałaty, pomidora i selera
by Ilona Skoczek • • 0 Comments
Składniki: główka kruchej sałaty 2-3 pomidory 2 łodygi selera naciowego nieduży ogórek sałatkowy 10 rzodkiewek strąk żółtej papryki łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju cukier sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidory pokroić na cząstki, selera zetrzeć na tarce a ogórka i rzodkiewki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Listy
Sałatka kapuściana z jabłkiem i cebulą
by Halina Rostkowska • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki małej czerwonej kapusty 1/2 główki małej białej kapusty 1 duże czerwone jabłko 1/2 małej czerwonej cebuli 4 marchewki Sos: 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Sposób wykonania: Kapusty posiekać, jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki…
Listy
Sałatka z kapusty, marchewki i cebuli
by Julian Borzęcki • • 0 Comments
Składniki: średniej wielkości kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru szczypta kwasku cytrynowego majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.