Składniki: 20 dag żurawin 1 pomarańcza 1 łyżka cukru 2 łyżki musztardy sól Sposób wykonania: Żurawiny przełożyć do rondelka. Wlać sok z pomarańczy i 6 łyżek wody. Zasypać cukrem i dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz musztardą.
Tag: musztarda
Listy
Masło z musztardą, jako dodatek do potraw z grilla
by Teresa • • 0 Comments
Listy
Sos musztardowy Honoraty
by Honorata Wrona • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki musztardy 2 łyżki masła 1 łyżeczka mąki ½ kostki bulionowej 100 ml słodkiej śmietany sól pieprz cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym dodać do niej musztardę i smażyć około 2 minut. Po tym czasie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę oraz wrzucić kostkę rosołową. Dokładnie…
Listy
Marynata do żeberek na grilla
by Renata • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki ostrej musztardy ½ szklanki ostrego keczupu 1 łyżeczka tabasco 3 ząbki czosnku 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki brązowego cukru ½ szklanki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W szklanej miseczce wymieszać czosnek z pozostałymi składnikami marynaty. Dodać do żeberek i odstawić na kilka godzin. Grillować.
Listy
Marynata do mięsa wołowego na grilla
by Tomek • • 0 Comments
Składniki: 1 słoiczek ostrej musztardy zioła / rozmaryn, tymianek / 5-6 ząbków czosnku pokrojonego w plasterki Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać musztardę, obrany i pokrojony w plasterki czosnek i zioła. Marynatą wysmarować mięso wołowe i odstawić na kilka godzin. Przed pieczeniem na grillu usunąć nadmiar musztardy.