Składniki: 3-4 cykorie 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oleju 1/3 szklanki śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Cykorię pokroić w paseczki. Następnie musztardę wymieszać ze śmietaną oraz olejem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i polać cykorię.
Tag: musztarda
Listy
Sos musztardowo-śmietanowy – Pawła
by Paweł Izdebski • • 0 Comments
Składniki: łyżka musztardy 1/2 szkl. śmietany 2 łyżki oleju 2 łyżki zielonej pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Śmietanę wymieszać z musztardą, olejem oraz posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Listy
Sos winny z musztardą
by Wanda • • 0 Comments
Listy
Krem jajeczny z czosnkiem i musztardą
by Edward Januszewski • • 0 Comments
Listy
Dresing musztardowy
by Tomek Suski • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szklanki białego octu winnego 1 i 1/2 łyżeczki musztardy Dijon 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru 2/3 szklanki oliwy do sałatek sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z oliwą po czym dodać jeszcze ocet winny, ząbek czosnku i cukier. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.