Składniki:
- 50 dag jagód
- 1 szkl. białek
- ¾ szkl. cukru pudru
- łyżeczka żelatyny
- kieliszek białego słodkiego wina
- listki melisy
Składniki:
Składniki: 3 szkl. mleka 2 łyżki cukru op. cukru waniliowego łyżka masła szczypta soli 3 łyżki kaszy manny 3 szkl. przetartych malin sok z cytryny 2 łyżki śmietanki kremowej listki mięty Sposób wykonania: Kaszę zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie dodać jeszcze masło, cukier waniliowy, cukier oraz sól. Nie przerywając mieszania doprowadzić…
Składniki: 6 brzoskwiń 3 łyżki cukru 2 szkl. wody goździk 2 łyżki galaretki brzoskwiniowej 6 łyżek jogurtu jeżyny Sposób wykonania: Brzoskwinie zalać wodą z dodatkiem cukru i goździków i trzymać na małym ogniu do momentu aż się rozgotują. Wówczas wyjąć goździki i przetrzeć całość przez sito. Następnie galaretkę wymieszać z 2 łyżkami wody i dodać…
Składniki: 50 dag truskawek 1 szkl. białek ¾ szkl. cukru pudru łyżeczka żelatyny kieliszek białego słodkiego wina bezy do dekoracji Sposób wykonania: Żelatynę zalać winem i odstawić. Gdy napęcznieje rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Następnie białka razem z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo ostygniętą żelatynę oraz bardzo drobno pokrojone truskawki.…