Składniki:
- 2 dkg kakao
- 1,1/4 litra mleka
- 1/2 szklanki wody
- cukier do smaku
Składniki: mleko 2 litry wanilia 1/4 laski jajka 6 sztuk cukier 18 dag ryż 12 dag masło 1 dag Sposób przyrządzenia: Mleko należy przelać do garnka i zagotować je wraz z wanilią. Żółtka oddzielone od białek należy wymieszać z cukrem. Białka należy ubić na sztywną pianę z częścią cukru. Gdy mleko zacznie wrzeć należy kłaść…
Składniki: 1,5 szklanki mleka 5 jajek 10 łyżek cukru laska wanilii lub cynamonu Sposób przyrządzenia: Żółtka wlać do mleka, gotować ciągle mieszając do zgęstnienia, wrzucić kawałki cynamonu lub wanilii. Z białek ubić pianę, wsypać parę łyżek cukru, szczyptę cynamonu, wymieszać lekko i kłaść łyżką małe porcje na gorące mleko. Obgotować je krótko z obu stron.…