Składniki: 800 g piersi indyka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki masła Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą oraz pieprzem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i masłem. Ponownie wstawić do…
Tag: miód
Listy
Banany w sosie miodowym
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 3 dag. masła sok z 1 pomarańczy 3 łyżki miodu 4 banany opakowanie bitej śmietany Przygotowanie: Masło, sok z pomarańczy i miód gotować dwie minuty, wymieszać. Obrane banany przekroić wzdłuż na pół, włożyć do sosu, wymieszać, gotować cztery minuty. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Listy
Pieczone jabłka z miodem
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 jabłka 8 łyżek miodu łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jabłka kroimy na połówki, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. W miejsce po nasionach układamy łyżkę miodu, posypujemy cynamonem. Pieczemy na folii w piekarniku rozgrzanym do 16 stopni przez 15 minut. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Listy
Śledzie cynamonem pachnące
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. filetów śledziowych łyżeczka cynamonu cebula 4 łyżki miodu 4 łyżki rodzynek oliwa Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie. Śledzie kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w półplasterki. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę, dodajemy miód, cynamon, rodzynki i mieszamy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ryby układamy w misce, a na nie wykładamy zawartość patelni.…
Listy
Sos kawiorowy
by Monika Barciś • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki czarnego lub czerwonego kawioru 1 szklanka dobrego jogurtu sok z połowy cytryny 2 łyżeczki miodu ½ łyżeczki sherry pieprz kajene, sól, czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu z wyjątkiem kawioru zmiksować. Do sosu dodać kawior, wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Barciś