Składniki: 30 dag borowików garść rukoli 1/2 główki sałaty kędzierzawej 3 łyżki niesolonych orzeszków ziemnych olej łyżeczka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Borowiki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie rukolę i sałatę porwać na mniejsze kawałki. Miód wymieszać z octem,…
Tag: miód
Listy
Orzechowo-waniliowy sos do deserów
by Alicja Woszczek • • 0 Comments
Składniki: 6 mandarynek łyżeczka miodu łyżeczka winaiku łyżeczka zmilonych orzechów esencja wnailiowa ½ szkl soku pomarańczowego Sposób wykonania: Miód wymieszać z winiakiem. Następnie dodać sok pomarańczowy oraz posiekane orzechy. Doprawić do smku esencją waniliową. Mandraynki obrać i podzielić na cząsteczki. Przełozyć je do pucharków i polać sosem.
Listy
Gruszki w miodzie z orzechami
by Danuta Tęcza • • 0 Comments
Składniki: 3 gruszki sok z cytryny łyżka miodu łyzeczka posieknych orzechów ½ szkl śmietanki kremówki Sposób wykonania: 2 gruszki pokroić w kostkę a pozostałe zetrzeć na tarce. Dodać do nich posiekane orzechy, miód oraz sok z cyttyny. Całośc dokładnie wymieszać i przełożć do pucharków. Nastepnie śmietankę ubić na sztywno i przykryć deser.
Listy
Śledzie duszone w sosie pomidorowym
by Natalia • • 0 Comments
Listy
Sos miodowo-winny do ryb
by Mariola • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula łyżka masła kieliszek czerwonego wina 1 łyżka miodu imbir mielony cytryna sól pieprz Sposób wykonania: Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas podlać ją winem i dusić do miękkości cebuli. Całość dokładnie rozetrzeć. Doprawić do smaku solą, pieprzem, miodem oraz sokiem z cytryny.