Składniki:
- 2 brzoskwinie
- 1 szkl mleka
- 1 łyżeczka miodu
Składniki: 3 filiżanki czarnej herbaty ½ filiżanki miodu 1 filiżanka wódki cukier waniliowy Sposób wykonania: Do herbaty wlać miód oraz wódkę. Całość dokładnie wymieszać. Herbatę podgrzać lecz nie doprowadzić do wrzenia. Przed podaniem doprawić do smaku cukrem waniliowym.
Składniki: 1 łyżka nasion anyżu woda mineralna 1 szczypta szafranu 1 łyżka miodu pitnego 1 pomarańcza kostki lodu Sposób wykonania; Miód wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, szafranem oraz nasionami anyżu. Przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić woda mineralną.
Składniki: 500 ml kefiru sok z 1 cytryny pieprz 250 g marchwi 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego anyżu Sposób wykonania; Obraną marchewkę zetrzeć. Następnie dodać do niej miód, kefir oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku anyżem i pieprzem.
Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu…