Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: miód

Złota herbata

Składniki: 3 filiżanki czarnej herbaty ½ filiżanki miodu 1 filiżanka wódki cukier waniliowy Sposób wykonania: Do herbaty wlać miód oraz wódkę. Całość dokładnie wymieszać. Herbatę podgrzać lecz nie doprowadzić do wrzenia. Przed podaniem doprawić do smaku cukrem waniliowym.

Szalotki z rodzynkami

Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania; Cebulki obrać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu…