Składniki:
- 200 ml mleka
- 20 ml soku z czerwonych porzeczek
- 1 łyżka miodu
- 1 żółtko jajka
- kostki lodu
Składniki: 2 łyżeczki miodu 20 ml soku pomarańczowego 250 ml mleka 1 żółtko jajka kostki lodu plasterek pomarańczy Sposób wykonania; Do shakera wlać miód, dok pomarańczowy oraz mleko. Dodać żółtko oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować plasterkiem pomarańczy.
Składniki: 20 ml soku z cytryny 120 ml nektaru z pomarańczy 1 żółtko jajka 1 szczypta mielonego imbiru 2 łyżeczki miodu kostki lodu woda mineralna Sposób wykonania: Do shakera wlać sok, nektar oraz miód. Dodać żółtko, imbir i kilka kostek lodu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą mineralną.
Składniki: 4 łyżki miodu 2 torebki herbaty miętowej sok z 2 limonek 30 ml syropu miętowego 750 ml wody mineralnej 4 plasterki limoki Sposób wykonania: Herbatę zalać 1 szklanką wrzącej wody. Dodać miód i odstawić na około 5 minut. Po czym wstawić do lodówki do schłodzenia. Następnie dodać sok z limonki oraz syrop miętowy,. Dokładnie…
Składniki: 250 ml wody 4 łyżki miodu 2 torebki herbaty miętowej sok z 2 limonek 30 ml syropu miętowego 1 butelka wina musującego 4 plasterki limonki Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w wodzie po czym ją przecedzić i wymieszać z miodem, sokiem z limonki i syropem miętowym. Wlać jeszcze butelkę wina musującego oraz wrzucić plasterki limonki.