Składniki: 3 banany ¼ kostki masła 3 łyki miodu 2 łyki posiekanych orzechów laskowych Sposób wykonania: Obrane banany przekroić wzdłuż na pół i te połówki jeszcze raz na pół. Następnie wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i smażyć aż staną się złociste. Wówczas przełożyć je na dekoracyjny półmisek, polać miodem i posypać orzeszkami.
Tag: miód orzechy
Ciastka
Miodowe ciasteczka z pestkami dyni i słonecznika
by Klara Domagalska • • 0 Comments
Składniki: 100 g orzechów laskowych 100 g orzechów włoskich 50 g pestek dyni 50 g pestek słonecznika ½ kostki masła 5 łyżek miodu 250 g musli z owocami Sposób wykonania: Masło stopić z dodatkiem miodu po czym dodać musli oraz posiekane orzechy, pestki dyni i słonecznika. Trzymać na ogniu około 3-5 minut cały czas mieszając.…