
Składniki:
- 3 szkl. jogurtu
- 1,5 szkl. lekkiego bulionu
- sok z 1 cytryny
- 1 ogórek
- 3-4 ząbki czosnku
- 4-5 łyżek drobno posiekanych listków mięty
- sól
- pieprz

Składniki: 5 łyżek listków mięty ½ limonki 3 łyżki brązowego cukru garść borówek Sposób wykonania: Następnie wycisnąć sok z limonki a skórkę zetrzeć, dodać do nich cukier oraz miętę. Podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem wyjąc listki mięty.
Składniki: 2 cytryny 4 gałązki mięty 1 l wody mineralnej kostki lodu Sposób wykonania: Cytryny sparzyć wrzątkiem po czym pokroić je na małe kawałki. Wrzucić je do dzbanka. Następnie dodać kostki lodu oraz listki mięty. Dopełnić dzbanek wodą mineralną.