Składniki: 1 duża pierś z indyka / około50-60 dkg / 2-3 czerwone papryki 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 dkg sklarowanego masła sól, pieprz do smaku ½ szklanka bulionu drobiowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 1-2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć oprószyć solą i pieprzem do…
Tag: mięso
Listy
Drobiowo-serowe kotleciki na ostro Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg pleśniowego sera ½ kg piersi z kurczaka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól do smaku ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć pokroić na drobniutkie paseczki. Odstawić na 20 minut w chłodne…
Listy
Drobiowe żołądki z pieczarkami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…
Listy
Wątróbka z winogornami
by Renata Poseł • • 0 Comments
Składniki: 4 plastry wątróbki 3 łyżki masła 16 białych winogron sól pietrsuzka pieprz Sposób wykonania; Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki po czym smażyć je na rozgzranym maśle około 3 minut. Po tm czasie oprószyć je solą oraz pieprzem. Dodać winogorna przekrojone na połówki, wymieszać i od razu wyjąć na talerz. Przed podaniem posypać posiekaną natką…
Listy
Kotlety schabowe z cebulową panierką
by Marcelina Wyga • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 4 łyżki ketchupu cebula 3 łyzki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę drobniutkoposiekac po czym wymieszać ją z ketchupem i olejem. Natsepniekotlety zbić tłuczkiem i posamrowac cebulową masą. Ułożyć na blasze i wstawić do rozgzranego pierkarnika na około 20 minut.