Składniki: 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 sos vinegrete (kliknij) 1/2 dużego zielonego ogórka 1 pęczek rzodkiewek por Sposób przyrządzenia: Wszystkie warzywa kroimy dodajemy sos vinegrete mieszamy i gotowe.
Tag: mięs i ryb
Dodatki
Przyprawa Adobo
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka granulowanej cebuli 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka czarnego mielonego czosnku 2 łyżki soli szczypta oregano Sposób przyrządzenia: Wszystkie przyprawy zmielić w młynku. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. Używać do przyprawiania mięs i innych potraw.
Dodatki
Kremowa polenta
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 1,5 szklanki bardzo drobnej kaszki kukurydzianej 4 szklanki bulionu drobiowego ¼ szklanki mleka 1 łyżka masła sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion i mieszając cały czas trzepaczką dodawać stopniowo kaszkę kukurydzianą, kontynuować gotowanie cały czas mieszając przez około 1 minutę. Dokładne mieszanie zapewni że polenta będzie pozbawiona…
Dodatki
Czosnkowe piure ziemniaczane
by Maria • • 0 Comments
Składniki: ! kg ziemniaków 1 łyżeczka soku z czosnku 2 łyżki masła ½ szklanki mleka sól, pieprz biały Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą i gotować aż zmiękną, odcedzić i odparować. Dodać część mleka, masło, sok czosnkowy, sól i pieprz do smaku. Wymieszać i używając tłuczka do ziemniaków rozgnieść je na jednorodną…
Dodatki
Pieczony czosnek
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 5 główek czosnku oliwa sól, pieprz rozmaryn lub tymianek Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać palcami z nadmiaru łupin. Ściąć ostrym nożem szczyt główki. Ułożyć na blasze wyłożonej folią, skropić obficie oliwą, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Całość nakryć folią aluminiową i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C, po tym…