Składniki: 2 szkl. mleka 5 dag cukru 1 op. cukru waniliowego 2 jajka 2 żółtka 4 plastry czerstwej bułki maślanej Sposób wykonania: Jajka, żółtka , mleko, 5 dag cukru i cukier waniliowy roztrzepać. Następnie maczać w powstałej masie plastry bułki, które smażyć na rumiano po 4 minuty z każdej strony.
Tag: masa jajeczna
Przekąski
Kanapki z pastą jajeczną
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 4 bułki kajzerki 4 dag masła 4 jajka pęczek dymki 2 łyżki majonezu sól pieprz 4 dag startego żółtego sera Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i zetrzeć na tarce. Następnie dymkę drobno posiekać a ser zetrzeć. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając majonez. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…