Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: marynaty

Marynata z rozmarynem, czosnkiem i cytryną

Składniki: • 2 duże garście świeżego rozmarynu (pognieść), • 6 ząbków czosnku posiekać, • 10 łyżek oliwy z oliwek, • 2 cytryny, wycisnąć sok i podusić skórkę, • sól, świeżo mielony pieprz Wszystko razem wymieszać i wetrzeć w mięso, zostawić je w marynacie do czasu pieczenia. Ilość – 1 szklanka, przygotowanie 15 min.

Pizza z jajami i jarzynami.

Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…

Pizza frutti di mare

Sos Składniki: 1 łyżeczka masła 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 puszka krojonych pomidorów ½ kostki bulionu warzywnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki 1 łyżeczka ketchupu sproszkowany czosnek sól, mąka ziemniaczana Sposób przyrządzenia: Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano,…

Sałatka ziemniaczana po bawarsku

Składniki: 75 dag ziemniaków, 1 duża cebula, 1 łyżka bulionu mięsnego w proszku, 1 łyżka musztardy francuskiej, 3 łyżki octu winnego, 2 i 1/2 łyżki oleju, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, sól i pieprz. Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie wyszorować, włożyć do dużego garnka, wlać wodę i ugotować. Cebulę obrać, następnie posiekać. Ugotowane ziemniaki odcedzić, przelać zimną…