Składniki:
- 3 łyżki oleju
- ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 1 łyżka sosu sojowego
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku ½ szklanki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka octu winnego szczypta cukru Sposób wykonania: Posiekaną cebule i czosnek wymieszać z olejem, musztardą, miodem oraz octem. Doprawić jeszcze do smaku cukrem.
Składniki: 1 pomarańcza 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka czerwonego pieprzu marynowanego Sól Sposób wykonania: Z pomarańczy wycisnąć sok po czym wymieszać go z oliwą. Dodać jeszcze sól oraz pieprz do smaku.
Składniki: 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania; Miód wymieszać z musztardą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju 1 łyżeczka rozmarynu sól pieprz Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z olejem oraz rozmarynem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.