Składniki: 40 dag marchwi 15 dag czerwonych porzeczek pół szklanki śmietany cukier pieprz sól Sposób wykonania: Obrana marchewkę zetrzeć na tarce po czym wymieszać ją z porzeczkami. Polać całość śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Tag: marchewka
Listy
Napój marchwiowo-buraczany
by Lidia Kanapa • • 0 Comments
Składniki: 3 marchewki 2 buraki ½ l wody Sposób wykonania: Obrane marchewki i buraki pokroić na mniejsze kawałki po czym razem je zmiksować. Następnie dolać wodę i jeszcze chwilę miksować.
Listy
Witaminowa zupa z pokrzywy-Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Sałatka z rzodkwi, jabłka i marchewki
by Adam Bąkowski • • 0 Comments
Składniki 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Obrana rzodkiew zetrzeć na tarce, obrane jabłka pokroi w kostkę a marchew w słupki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie śmietanę wymieszać razem z posiekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym…
Listy
Biała rzodkiew z marchewką w sosie
by Bożena Kmita • • 0 Comments
Składniki: 2 marchewki 1 biała rzodkiew 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki octu 1/2 łyżeczki sambala 1 łyżeczka miodu szczypta curry szczypta soli szczypta cukru Sposób wykonania: Obrane marchewki i rzodkiew zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z octem, sambala, miodem oraz curry. Całość dokładne wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz cukrem.