Składniki:
- sól
- pieprz
- cukier
- 2 jajka
- 20 dag mąki
- 150 ml wody mineralnej
Składniki: op. chrupkiego pieczywa 20 dag wędzonego ryby ząbek czosnku jajko sól pieprz 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Rybę zemleć w maszynce. Następnie jajko ugotować na twardo, obrać i posiekać, dodać do ryby. Czosnek również posiekać i dodać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą pastą posmarować kromki…
Składniki: 2 plastry żółtego sera plaster szynki puszka koreczków helskich oliwki pomidorki koktajlowe ogórek marynowane cebulki Sposób wykonania: Ser oraz szynkę pokroić w kostkę, ogórek w plasterki a pomidorki i cebulki na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki nabijać na przemian na wykałaczki, dodając odsączone koreczki helskie oraz oliwki.
Składniki: 250 g zielonych szparagów 14 łyżeczki soli 4 kromki bagietki 4 cienkie plastry masła 1 łyżka kaparów z zalewy 1 łyżka oliwy Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniale końce po czym gotować je w osolonej wodzie około 5 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie na każda kromkę położyć plasterek masła…
Składniki: 10 dag sera żółtego ząbek czosnku pieprz cyane 2 łyżki keczupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu bagietka natka pietruszki do posypania Sposób przyrządzenia: Ser utrzeć na tarce o małych oczkach, dodać keczup, musztardę, majonez i zmiażdżony czosnek. Wymieszać dokładnie, doprawić pieprzem cyane i solą. Bagietkę pokrajać w krążki o grubości 2 cm, posmarować…