Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: małe co nie co

Bagietka faszerowana tuńczykiem

Składniki: 1 bagietka 25 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym sok cytrynowy 1 szklanka majonezu 2 ogórki konserwowe 1 konserwowana papryka 4 szczypiory zielonej cebuli pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietkę przekroić w poprzek na 2 części, usunąć miękisz. Tuńczyka obsączyć na sicie. Cebulkę, paprykę i ogórka pokroić drobno. Majonez, tuńczyka i pozostałe dodatki wymieszać przyprawiając pieprzem…

Kanapki z pastą serowo oliwkową

Składniki: 6 kromek pszennego chleba (z poprzedniego dnia) 20 dkg łagodnego żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 2 łyżki posiekanej zieleniny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na drobnej tarce, dodać śmietanę i drobno posiekane zielone oliwki. Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Czosnek, zieleninę i przyprawy dodać do sera, dokładnie wymieszać rozcierając. Pieczywo można…

Jajka przepiórcze na tostach

Składniki: chleb tostowy 8 jajek 12 dkg masła sól, kurkuma, papryka, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo (5 minut). Chleb opiec w tosterze lub w piekarniku. Każdy tost podzielić na 4 części Jajka obrać. Masło wymieszać z kurkumą i pieprzem. Tosty posmarować przygotowanym masłem i na każdym kawałku umieścić połowę jajka. Przyprawić, udekorować resztą…