Składniki: 1 ½ szkl mąki 1 łyżka oleju ¾ szkl wody 1 jajko 10 dag bryndzy 10 dag wędzonej paprykowanej słoniny sól Sposób wykonania: Do maki wbić jajko, dodać sól i całość dokładnie wyrobić w trakcie dolewając po odrobinę wody aby składniki mogły się połączyć. Powstałe ciasto położyć na małe deseczce, której brzeg włożyć do…
Tag: mąka
Porady i Ciekawostki
Zaparzane kluski
by Renata Tabor • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pulchne naleśniki biszkoptowe
by Maja Całka • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kluski lane Małgorzaty
by Małgorzata Dzik • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Łazanki do zupy fasolowej
by Oskar Topolski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mąki 4 jajka 1 łyżeczka soli 1 szkl wody Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka i dodać sól. Nie przerywając mieszania wlewać stopniowo wodę aby zagnieść jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na części i rozwałkować. Przełożyć na blat oprószony mąką i zostawić na chwilę aby ciasto obeschło. Wówczas zwinąć płaty w rulony…