Składniki:
- 250 g mąki kukurydzianej
- 500 ml maślanki naturalnej
- 2 jajka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżka soli
Składniki:
Składniki: 1,75 l wody szczypta soli 250 g mąki kukurydzianej Sposób wykonania: Osoloną wodę doprowadzić do wrzenia wówczas stopniowo wsypywać mąkę cały czas mieszając. Następnie zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut nie przerywając mieszania. Duża deskę zmoczyć wodą po czym wylać na nią polentę, wyrównując łyżką i odstawić na 5 minut. Po tym czasie…
Składniki: 250 g masła 150 g cukru pudru 250 g mąki 150 g mąki kukurydzianej Sposób wykonania:Masło utrzeć razem z cukrem, gdy powstanie gładka masa wsypać oba rodzaje mąki.Całość dokładnie wyrobić aby powstało gładkie ciasto, które rozwałkować.Następnie pokroić ciasto na kwadraty i widelcem zrobić dziurki.Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić o piekarnika rozgrzanego do…