Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- cukier
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 szklanka konserwowego groszku ½ szklanki majonezu 3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Świeże grzyby oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i pokroić w paseczki. Groszek osączyć na sicie z zalewy. Groszek i grzyby wymieszać z majonezem, posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Doskonale smakuje jako dodatek do…
Składniki: 20 dag konserwowych krewetek 5 łyżek majonezu 3 łyżki keczupu 2 łyżki winiaku kilka kropel sosu Worcester szczypta soli Sposób wykonania: Krewetki odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki po czym dodać do nich majonez, ketchup, winiak oraz sos Worcester. Całość dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą. Powstały koktajl przelać do…