Składniki: 10 ml likieru jeżynowego 10 ml whisky 10 ml winiaku wino musujące ½ plasterka pomarańczy ½ plasterka cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać likier, whisky i winiak. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić winem musującym. Udekorować plasterkiem pomarańczy i cytryny.
Tag: likier jeżynowy
Likiery
Likier jeżynowy
by Andżelika Czaja • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg jeżyn 1 kg cukru 1 l spirytusu Sposób wykonania;Z owoców usunąć szypułki po czym je zmiksować, wówczas połączyć z cukrem.Przełożyć masę o słoja i pod przykryciem odstawić w nasłonecznione miejsce na dwa dni(może być parapet).Po tym czasie wlać spirytus, dokładnie wymieszać i ponownie odstawić tym razem na 3 dni.Następnie likier przefiltrować…