Składniki:
- 8 dag chudego twarogu
- 1 mały pomidor
- ¼ kwaszonego ogórka
- kilka oliwek
- ¼ małego jabłka
- 1 łyżeczka szczypiorku
- sól
Składniki: puszka konserwy "makrela w oleju" 20 dag twardego żółtego sera o ostrym smaku kwaszony ogórek 3 strąki czerwonej papryki pieprz sól sok cytrynowy łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Makrele odsączyć z oleju i podzielić na mniejsze kawałki. Ser pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a paprykę w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz…
Składniki: 3-4 szt kalarepy 2 jabłka 1 kwaszony ogórek 4 łyżki oleju 1/2 butelki jogurtu sól cukier zielenina Sposób wykonania: Obraną kalarepę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać ogórka pokrojonego w drobną kostkę. Następnie dodać jogurt, olej oraz sól i cukier do smaku. Całość dokładnie wymieszać i posypać posiekaną zieleniną.
Składniki: 50 dag czerwonej kapusty kwaszony ogórek jabłko sól cukier kwas cytrynowy łyżeczka musztardy 3 łyżki oleju Sposób wykonania:Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Jabłko również zetrzeć i połączyć z kapustą.Następnie dodać pokrojony ogórek i doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym.Przed podaniem polać olejem wymieszanym z musztardą. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Weronika