Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kurczak

Sałatka z kurczaka i ananasa

Składniki: 125 g piersi z kurczaka 6 plastrów ananasa z puszki 30 g rodzynków 100 g kukurydzy z puszki 125 ml majonezu sól pieprz szczypta curry Sposób wykonania: Piersi kurczaka zalać osoloną wodą po czym je odcedzić i pokroić w kostkę. Następnie rodzynki sparzyć wrzątkiem i dodać do kurczaka razem z ananasem pokrojonymi w kostkę…

Sałatka z kurczaka i fasoli

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 5 jajek majonez musztarda sól pieprz Sposób przygotowania: Pierś kurczaka pokroić w kostkę, fasole i kukurydze odsączyć z zalewy a ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Następnie  majonez wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.…

Sałatka z kurczaka i makaronu

Składniki: 1 op. makaronu muszelki około 1,5 kg całego kurczaka 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 słoik papryki konserwowej słoik ogórków konserwowych słoik majonezu papryka słodka sól pieprz vegeta 4 ząbki czosnku liść lubczyku Sposób wykonania: Kurczaka zalać wodą i ugotować po czym podzielić go na mniejsze kawałki i przesmażyć na rozgrzanym…

Pizza z kurczakiem, papryką, marchewką i pomidorami

Ciasto:
Składniki:
• 40 dag mąki
• 3 dag drożdży
• 1 łyżeczka cukru
• 1/2 łyżeczki soli
• 2 łyżki oliwy
• ok. 1,5 szklanki ciepłej wody

Wykonanie:
Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posmarowanej tłuszczem blasze.
Jednak ciasto to smakuje najlepiej, jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce. Proces ten powoduje, co prawda zwolnienie procesu pączkowania drożdży, ale nadaje ciastu bardziej wyraźny smak.