Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kukurydza

Lekka sałatka Wioli

Składniki: puszka kukurydzy 3 pomidory 2 świeże ogórki 20 dkg szynki konserwowej 2 średniej wielkości cebule 20 dkg sera żółtego 1/2 kapusty pekińskiej 300 ml jogurtu naturalnego 200 ml majonezu sól czosnkowa pieprz grubo zmielony Sposób przyrządzenia: Pomidory, ogórki, cebulę i szynkę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Kapustę pekińską zszatkować. W salaterce…

Superszybka sałatka

Składniki: puszka czerwonej fasolki puszka konserwowej kukurydzy 1 surowa papryka 1 cebula 5 łyżek majonezu szklanka makaronu w formie ryżu natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Dodać odcedzoną fasolkę i kukurydzę oraz wystudzony makaron. Do warzyw dodać majonez i całość dokładnie wymieszać. Przyprawić…

Sałatka z fasoli Wioli

  Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony lub kiszone 3 jajka por do smaku (biała część) sól, pieprz majonez Sposób przyrządzenia: Ogórki i jajka pokroić w kostkę, połączyć z resztą składników, dodać majonez , wszystko doprawić do smaku. Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

Sałatka krabowa

Składniki: 1 op. paluszków krabowych surimi 1 paczka makaronu ryżowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 duży ogórek szklarniowy 1-2 ząbki czosnku sól, majonez Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić w kostkę , makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu i pokroić na 3cm kawałki,  kukurydzę odsączyć , ogórek pokroić w kostkę, wszystkie składniki razem wymieszać…

Sałatka z czerwoną fasolką

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 por 1 cebula 40 dag wędliny drobiowej (np. krakowska) majonez sól pieprz ziołowy i prawdziwy Sposób przyrządzenia: Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku, wrzucić do dużej salaterki. Pora i cebulę drobno posiekać i dodać do miski. Wędlinę pokroić w kostkę i połączyć z warzywami. Dodać około…