Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kuchnie regionalne

Sałatka z brokułami

Składniki: 1 kalafior 1 brokuł 3 pomidory 30 dag pieczarek 4 jajka 1 mały słoik majonezu opakowanie gęstej śmietany pęczek koperku Sposób przyrządzenia: Kalafior i brokuły opłukać,odciąć zgrubiałe końce.Ugotować każde warzywo w osobnym garnku,w osolonej wodzie na półmiękko.Jajka ugotować na twardo,po ostudzeniu obrać,pokroić w talarki.Pomidor sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w większa kostkę.Majonez wymieszać ze śmietaną na…

Dorada w cytrusach po grecku*

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Filety z dorady – 400 g Oliwa – 6 łyżek Pomarańcze (cząstki bez skórki) – 3 szt. Grapefruit (cząstki bez skórki) – 2 szt. Cytryna (cząstki bez skórki) – 1 szt. Sok z pomarańczy – 150 ml Anchois drobno pokrojone – 50 g Masło – 150 g Pieprz, sól, cukier…