Składniki:
25 dag mąki,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki soli,
3 łyżki tłuszczu do pieczenia,
1 ubite jajko,
2 łyżki miodu,
25 dag płatków owsianych,
6 łyżek mleka.
*Cykl – przepisy mistrzów.Składniki: Comber z sarny bez kości 600 g kozi ser 300 g tymianek 20 g cytryna 50 g żurawina do mięs 100 g chrzan 100 g pomarańcze 100 g dżem porzeczkowy 100 g wino czerwone wytrawne 100 g sól, pieprz biały mielony sałata strzępiasta szczypiorek i skórka pomarańczowa do dekoracji Sposób przyrządzenia:…
Składniki: 600 g filetów z dorsza, sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 125 ml śmietany, 200 ml sosu salsa, 5 łyżek startego sera (np. ementaleral), 1 pęczek koperku Sposób przyrządzenia: Filety opłukać pod bieżącą zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę pokroić w dużą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Płaską…
Brokuły zblanszować. Wystudzić i przełożyć do miski. Dodać pokruszony ser feta i uprażone płatki migdałowe. Zrobić sos: 2 łyżki octu balsamicznego wymieszać z 1/2 soku z cytryny, roztartym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i filiżanką oliwy. Polać brokuły i odstawić na godzinę, aby przeszły aromatem sosu.