Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: krab

Pikantne paluszki krabowe

Składniki: paluszki krabowe mrożone tarty ser parmezan sok z cytryny jajko oliwa ostra papryka mielona lub grubo mielony mix kolorowych wieprzów Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe rozmrozić, wypłukać, zalać wodą z dodatkiem soku z cytryny, odstawić na kilkanaście minut, odcedzić, osuszyć. Jajko dokładnie skłócić, każdy paluszek umoczyć w jajku, obtoczyć w tartym serze i przez chwilkę…

Paluszki krabowe pikantne

Składniki: paluszki krabowe orzechy pistacjowe tarty żółty ser sos tabasco papryka ostra w proszku jajko oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe umyć i wysuszyć. Orzechy wyprażyć na patelni, drobno posiekać nożem. Jajko rozkłócić z dodatkiem kilku kropli sosu tabasco. Tarty ser wymieszać dokładnie z posiekanymi orzechami. Każdy paluszek krabowy moczyć w jajku i panierować…

Sałatka z paluszków krabowych

Składniki: 1 opakowanie paluszków krabowych 1 pęczek rzodkiewek 3 łodygi selera naciowego mały ogórek świeży 1 łyżka zielonego koperku kilka łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka majonezu łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, biały pieprz   Sposób przyrządzenia: Paluszki krabowe lekko opłukać wodą, obsączyć, pokroić w kostkę. Cienko poszatkować rzodkiewkę, ogórek i łodygi selera, posolić, obsączyć na sicie.…

Sałatka krabowa*

Składniki: pałeczki krabowe ananas pieczarki papryka czerwona majonez keczup cukier pieprz Sposób przyrządzenia: Posiekać pałeczki krabowe, pokroić drobno ananas. Surowe pieczarki pokroić wraz z papryką w kosteczkę. Wymieszać z sosem (2 łyżki majonezu, 1 łyżka keczupu), dodać cukier i pieprz wedle uznania. Podawać z białym winem półwytrawnym, plastrem cytryny i lodem. Przepis nadesłany na III…