
Składniki:
- 100 g majonezu
- 25 ml koniaku
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- pieprz biały

Składniki: 1 łyżka startej skórki pomarańczy 20 ml koniaku 1/8 litra mocnej, gorącej kawy 2 łyżki bitej śmietany 1 kieliszek likieru pomarańczowego 1 skórka pomarańczy Sposób wykonania: Starta skórkę z pomarańczy zalać koniakiem i odstawić na kilka minut. Następnie wlać kawę. Natomiast bitą śmietanę wymieszać z likierem i ułożyć na wierzchu kawy. Udekorować skorka z…
Składniki: 2 żółtka jajek 2 łyżki brązowego cukru 20 ml koniaku 1/8 litra gorącego mleka Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z koniakiem i cukrem. Gdy składniki się połączą i powstanie gładka masa, przełożyć ją do filiżanek. Każdą uzupełnić mlekiem.
Składniki: 2 żółtka jajek 2 łyżki brązowego cukru 20 ml koniaku 1/8 litra mocnej, lekko słodzonej kawy Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z koniakiem i cukrem. Gdy składniki się połączą i powstanie gładka masa, przełożyć ją do filiżanek. Każdą uzupełnić kawą.
Składniki: kostki lodu 40 ml likieru poziomkowego 40 ml koniaku 20 ml likieru-kremu porzeczkowego Sposób wykonania: W shakerze wymieszać likier, koniak, krem oraz pokruszony lód. Gdy składniki się połączą przelać do kieliszków.