Składniki:
- 200 ml mleka
- 20 ml soku z czerwonych porzeczek
- 1 łyżka miodu
- 1 żółtko jajka
- kostki lodu
Składniki: 1 pomarańcza 100 g brzoskwiń 3 jajka 4 łyżki cukru 500 ml jogurtu woda mineralna Sposób wykonania: Obraną pomarańczę i brzoskwinie zmiksować ze sobą. Następnie dodać jogurt, jajka oraz cukier. Dokładnie wymieszać i uzupełnić woda mineralną.
Składniki: 80 ml mleka 80 ml soku z ciemnych winogron 1 żółtko jajka 20 ml syropu klonowego 1 szczypta gałki muszkatołowej kostki lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać mleko, sok oraz syrop. Dodać jeszcze żółtko i całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki i wrzucić kostki lodu. Na koniec oprószyć gałka muszkatołową.
Składniki: 2 łyżeczki miodu 20 ml soku pomarańczowego 250 ml mleka 1 żółtko jajka kostki lodu plasterek pomarańczy Sposób wykonania; Do shakera wlać miód, dok pomarańczowy oraz mleko. Dodać żółtko oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować plasterkiem pomarańczy.