Składniki: ½ filiżanki gorącej kawy ½ filiżanki gorącej czekolady 20 ml likieru Mozart bita śmietana Sposób wykonania: Do wysokiej szklanki wlać kawę oraz czekoladę. Następnie dodać jeszcze likier i całość wymieszać. Udekorować bitą śmietaną.
Tag: kawy
Listy
Zimna mokka
by Grażyna Toczek • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka pokruszonych kostek lodu 1 łyżka winiaku 1 filiżanka mocnej słodkiej mokki Sposób wykonania: Lód wrzucić do szklanki. Dodać winiak i zalać całość mokką. Dokładnie wymieszać.
Listy
Kawa z burbonem
by Żaneta Klepacz • • 0 Comments
Składniki: 1 filiżanki mocnej kawy kruszony lód 40 ml burbona 40 ml likieru kawowego Sposób wykonania; Kawę schłodzić w lodówce. Następnie do wysokiej szklanki wsypać lód, dodać burbon i likier. Dopełnić całość kawą.
Listy
Schłodzona kawa z tequilą
by Karina Sitarska • • 0 Comments
Składniki: 1 filiżanka mocnej kawy cukier 40 ml tequili kostki lodu Sposób wykonania; Zaparzoną kawę doprawić do smaku cukrem. Następnie dobrze ją schłodzić w lodówce. Wówczas przelać kawę do wysokiej szklanki. Dodać tequilę i wrzucić jeszcze kostki lodu.
Listy
Kawa na Wielkanoc
by Krzysiek Greń • • 0 Comments
Składniki: 200 ml śmietany kremówki 1 szczypta mielonego anyżu 6 łyżek likieru sambuca 6 łyżeczek brązowego cukru 6 filiżanek gorącej kawy 30 ziaren kawy Sposób wykonania; Likier z dodatkiem cukru podgrzać po czym przelać do filiżanek i każdą dopełnić kawą. Następnie śmietanę ubić na sztywno razem z anyżem i udekorować wierzch kawy. Udekorować ziarnami kawy.