Składniki: 10 ml syropu cynamonowego 10 ml syropu waniliowego 200 ml spienionego gorącego mleka porcja gorącego espresso bita śmietana cynamon Sposób wykonania: Oba syropy wymieszać z mlekiem i kawą. Przelać do filiżanki, udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem.
Tag: kawy
Listy
Mocca z czekoladą
by Urszula Wojnarowska • • 0 Comments
Składniki: porcja gorącego espresso 100 ml gorącej czekolady rozcieńczonej pól na pół z mlekiem bita śmietana Sposób wykonania: Kawę wymieszać z czekoladą. Przelać do filiżanki i udekorować bitą śmietaną.
Listy
Ice coffe miętowo – czekoladowa
by Olga Kuśnierz • • 0 Comments
Składniki: 1 porcja espresso 20 ml syropu miętowo-czekoladowego (lub po 10 ml miętowego i 10 ml czekoladowego) 120 ml mleka 0,5% szklanka lodu Sposób wykonania; Wszystkie podane składniki wymieszać a shakerze i przelać do szklanki.
Listy
Kawa z syropem migdałowym i truskawkowym
by Paulina Koc • • 0 Comments
Składniki: 1 porcja espresso lub mokki MK Cafe Premium 10 ml syropu migdałowego 10 ml syropu lub 20 ml soku truskawkowego 120 ml schłodzonego 0,5% mleka Sposób wykonania: Kawę wymieszać z syropem migdałowym i truskawkowym oraz mlekiem. Gdy składniki się połączą przelać do szklanki.
Listy
Baileys coffe
by Karol Wiatrowski • • 0 Comments
Składniki: porcja gorącego espresso /50 ml mocnej kawy MK Cafe Premium 10 ml likieru Bailey’s cukier bita śmietana Sposób wykonania: Do filiżanki wlać kawę potem wlać likier i dodać cukier. Na samej górze ułożyć bitą śmietanę.